Even een update!
Hallo allemaal,
Even een update van de afgelopen week. Ik weet dat er veel mensen wachten op mijn verhalen maar ik heb stage en dat is best vermoeiend dus sorry als ik niet elke keer reageer! Maar ik ga nu me best doen om jullie allemaal bij te praten! Ik ga het gewoon per dag vertellen, zodat ik hoop dat ik niets vergeet!
Dinsdag 17 november
Dit was me 2e stagedag en ik kende al veel meer namen. Er zitten daar namelijk wel 30 kinderen of nog meer in totaal en moet je zeggen dat ik nu nog wel eens namen vergeet! Maar dat leer ik vanzelf wel! Ik vond het allemaal interessant en liep gewoon met de dag mee en liet het op me af komen. Het is wel grappig dat er veel Nederlandse kindjes zijn. Mijn stagebedrijf Bambino zit op een vakantiepark Recompensa Park. Dit is een soort Center Parks maar er wonen ook weer mensen dus daar kun je het weer niet helemaal mee vergelijken. Het was een geslaagde stagedag. Ik probeer bij elke avond te vertellen wat ik heb gegeten want ook daar zijn mensen nieuwschierig naar, haha! Maar van deze avond weet ik het niet meer..
Woensdag 18 november
Vandaag was ik weer naar stage geweest. Ik hoef trouwens maar 32 uur in de week stage te lopen en ben dus 8 uur per dag aan het werk en 1 dag in de week vrij. Deze week was dat nog niet zo dus heb ik deze week 35 uur gemaakt. Ik heb vandaag ook even op de babygroep mee mogen draaien.Dat was wel heel interessant, want eigenlijk heb ik nog nooit een flesje gemaakt of een kind van een paar maanden in mijn handen gehad op 1 van mijn stages in mijn opleiding. Weer wat geleerd he?! Ik word nog een keer heel slim! haha. Maar nog niet slim genoeg nu want ik weet weer niet wat ik heb gegeten. Oh toch wel? Ik ben vanuit mijn werk meegegaan naar een bbq waar een meisje afscheid nam van haar stageperiode. We zijn naar Carcasbaai geweest. Daar hebben we gezeten tot ongeveer 11 uur en toen zijn we naar de TMF bar geweest. Daar geweest maar was niet heel bijzonder. Klein uitgaansleven. Ik lag toen ongeveer 1 uur in bed.
Donderdag 19 november
Ook vandaag weer stage gelopen op Bambino. Ik leer de kinderen steeds beter kennen en zij kunnen ook meer aan mij vragen en durven dit ook. Wat ik geef aan ze, krijg ik terug! Ook zie je ouders van de kinderen, even voorstellen en praatje maken. Omdat ik zo gigantisch nieuw was werd ik hier veel over aangesproken en gaven me handige tips, dat was wel fijn! Want ik moet zeggen dat het nu aardig aan het wegtrekken is. Volgens mij werd er deze avond eten gehaald door een mede bewoner van het Lido Hotel en hebben Ingeborg en ik onze bestelling ook gedaan. We aten allebei, kipsate met frietjes en een salade. Hier betaal je daar 12 gulden voor en omgerekend is het 5 euro dus je kunt het er bijna zelf niet voor maken. Ik ben trouwens vandaag voor het eerst in de week naar het strand geweest, Mambo Beach. Nou je weet niet wat je ziet joh?! Ik ben daar samen met een collega's heen geweest want was we waren allebei vrij om 1 uur. Ik heb daar foto's gemaakt maar die krijg je nog te zien, want ze moet ze nog naar mij mailen.
Vrijdag 20 november
Yes, bijna weekend! Het was wel een drukke week hoor, allemaal nieuwe indrukken en een nieuwe ''tante'' (zoals ze me op stage noemen, heel apart in het begin) is best interessant. Ik was om 5 uur klaar met stage en ging met het busje terug naar huis. Daar moet ik trouwens vaak mee rijden omdat ik andere tijden heb als mensen die hier langs komen. Je betaald voor het busje 2 gulden en 30 cent en hij zet je voor de deur af. Ideaal als het 's avonds donker is want om dan alleen over straat te lopen is niet een super veilig gevoel. De mensen hier uit het Lido Hotel wie hier al ongeveer al 2 maanden zitten, zijn echt super aardig! Ze willen graag even voor je met de auto rijden enz. Vandaag ben ik ook voor het eerst uitgeweest! Bermuda heette de tent waar we heen gingen. Dat is ''het'' studentenleven in Willemstad. Het was er echt heel gezellig en ik zou zo weer terug gaan. Kwam best veel mensen van me stage tegen en we gingen met een groep van ongeveer 20 dus altijd wel iemand om mee te praten. Een geslaagde dag!
Zaterdag 21 november
Yeah, het is nu dus weekend! Ik heb ongeveer geslapen tot 11 uur. Denk dat ik het nodig had. In het begin was ik namelijk wel eens om 6 uur s' morgens wakker en kon ik niet meer verder slapen. Denk dat het met het tijdsverschil heeft te maken. Maar daar ben ik nu wel over heen. Een meisje van hier vroeg of we mee gingen naar het strand en natuurlijk gaan we mee! We zijn naar Jan Thiel geweest. Het was heel mooi daar. Er was daar een dolfijn aangespoeld maar hebben ze hebben hem bij een groep proberen te doen maar dat wilde hij niet dus nu ligt hij daar de hele tijd en kun je hem zien. Was wel even leuk! Vanavond zijn we niet uitgeweest. We zijn wezen eten bij een StruisvogelFarm wezen eten. Was wel heel bijzonder. Ik heb carpacio gegeten en als hoofdgerecht een struisvogelbiefstuk. Of ik het lekker vond? Daar ben ik nog steeds niet over uit, want ik vond het heel bijzonder.
Over de trend rondom Sinterklaas? We hebben hier eenAH, echt een super grote! Wist ook niet wat me overkomt hoor, voelde me daar in de winkel bijna thuis! Maar daar hebben ze gewoon chocoladeletters van Verkade en pepernoten dus ik kom niets tekort, maar ik mis het nog niet. We hebben hier met ongeveer 30 personen lootjes getrokken dus krijg ik dan misschien wel een chocoladeletter of iets in die trend. Op stage doen we ook aan lootjestrekken maar dit hadden ze al gedaan dus eenandere nieuwe stagiaire en ik moesten voor elkaar een suprise maken.
Nou volgens mij was dit het al weer?! Haha hebben jullie weer wat te doen!
Liefs, Ellen
Elleeen!!
Zow klinkt super allemaal! goed naar je zit zo te horen!
32 uur is goed te doen, goed voor elkaar hoor!
en zelfs je eerste dolfijn al gezien, en struisvogel gegeten! haha leuk om je verhalen zo te lezen en natuurlijk om de foto's te zien!
lekker genieten daar!
Liefss
Hoi Ellen even geen tyd vry kunnen maken om te reageren op je verhalen,maar nu heb ik eindelyk even tyd. Alhoewel ?? Het eten kook op dit moment over dus het fornuis heeft straks een grote beurt nodig maar dit terzyde. Leuk al je verhalen en fotos te zien en te lezen .Je hebt hetaardig naar de zin zo te lezen Wat zul je met veel plezier werken in al die vrolyke gekleurde vertrekken . Wy blyven je volgen en van tyd tot tyd sturen we je berichtjes terug.groetjes Xaveria en fam.