Nog maar 3 dagen stage en dan VAKANTIE! whoei!
Hallo mensen die ik al bijna weer ga zien!
Maandag 22 maart
Vandaag was ik een heerlijk dagje vrij net zoals altijd. Was wel even heel fijn want ik had spierpijn als een gek! Door die leuke berg te beklimmen, ook had ik super zeer aan me hak en was blij dat ik even kon bepalen wat ik zelf kon doen en niet verplicht te zijn. Wel moest ik jammer genoeg verplicht me bed uit om om 8 uur te skypen met mijn leraar. Dit ging goed en heb nu een overzicht van wat ik heb. Hierna ben ik voor school aan het werk geweest en nog even met een klasgenootje geskyped die ook van plan is naar Curacao te gaan volgend jaar. Ik heb die dag verder veel voor school gewerkt en in de zon gelegen, nog een beetje verbrand omdat ik lichtelijk in slaap was gevallen. Dit maakt niet zo veel uit want het word allemaal weer bruin en tja, over 3 weken moet ik jullie toch allemaal jaloers kunnen maken toch?! Hihi. Die avond hebben we bij La Granja gegeten. Dat is een goedkoop tentje en de jongens wilde daar eten dus ik ging wel mee. Die avond zijn we niets wezen doen en een beetje op de gang gehangen.
Dinsdag 23 maart
Vandaag moest ik weer stage lopen van half 8 tot half 4. Dit was een leuke dag want ik had in de gaten dat ik nog maar 8 dagen stage in totaal had en heb met mijn stagebegeleider overlegd wanneer ik mijn stageverslag in zou leveren zodat ze genoeg tijd had om het na te kijken. De conclusie is dat ik eind deze week het verslag in moet leveren. Als ik een beetje door werkt gaat dit wel lukken. Die dag was het drukker dan anders naar mijn idee maar wel een leuke dag gehad. We hebben volgende week donderdag 1 april een paasbrunch met de kinderen en ook mijn afscheid, drukke dag dus! Die middag ben ik naar Xerox geweest en heb de pictogrammen laten uitprinten. Het was op mooi papier gedaan en ik was erg tevreden. Daarna doorgereden naar de Kooyman, dat is een soort Praxis in Nederland. Hier heb ik spijkers, haakjes en winkelhaakjes gehaald voor mijn eindproduct. Toen ik thuis kwam stonden Baruch en Bram al op mij te wachten om naar de kapper te gaan. Het is wat korter geworden dan ik had verwacht maar wel goed. Die avond hebben Baruch en ik pannenkoeken gebakken en dat ging er weer heerlijk in. Die avond zijn we nog even de Sopranos Piano Bar geweest. Dit was even gezellig en toen weer naar huis!
Woensdag 24 maart
Vandaag moest ik werken van 7 tot 3. Weer een dagje vroeg eruit, maar dat vind ik niet erg. Ik begin liever eerder en eindig eerder, dan dat ik laat moet beginnen op de donderdag bijvoorbeeld. Morgen moet ik namelijk van 1 tot 6 werken, vind ik eigenlijk helemaal niets. Maar er waren niet veel kindjes en heb al de pictogrammen die ik uit had laten printen uitgeknipt. De kinderen vonden het interessant en gingen bij mij staan kijken. Ze waren elkaar aan het vertellen wat er op de plaatjes stond. Die dag heb ik een paar activiteiten met de kinderen gedaan en daarna ging ik alweer naar huis toe. Of ja, eerst ging ik nog naar de man van de pictogrammen, hier heb ik ze gelaten om te worden geplastificeerd. Kan ze morgen ophalen. Toen nog een paar boodschappen gedaan en naar huis gegaan. Die avond hebben we bij de Snackbar gegeten en daarna naar huis gegaan. Daar heb ik wat dingen voor school gedaan en hebben toen besloten om toch nog even naar TMF Cafe te gaan. Gijs nog opgepikt en hij ging ook mee. Rond een uurtje of 1 lag ik op bed.
Donderdag 25 maart
Vandaag moest ik pas om 1 uur stage lopen maar had de wekker al om half 10 gehad. Om 10 voor half 10 werd ik wakker, dus betekend dat ik goed heb geslapen. Ik ben toen de was op wezen halen en die moest nog gewassen worden zeiden ze?! GRR! Ik kon 40 minuten later terug komen. Nou op zich was dat geen ramp want ik moest de geplastificeerde pictogrammen ook nog ophalen en nog een paar boodschapjes doen. Daarna dus weer de was opgehaald en naar huis gereden daar heb ik nog een uurtje aan school gewerkt. Toen was het tijd om naar stage te gaan. Op stage heb ik de eerste 2 uur voor mijn eindproduct gewerkt. De stukjes klittenband moesten plakken op de pictogrammen. Ik heb ze op stage laten liggen zodat ze konden drogen. Om stipt 6 uur konden we gelukkig naar huis toe en toen ik thuis was hoorde ik dat we bij Hook's Hut gingen eten. Daar hebben we tot ongeveer 10 uur gezeten en zijn toen naar huis gegaan. Thuis heb ik nog even op mijn laptop wat dingen geregeld en toen lekker me bedje opgezocht rond een uurtje of half 12... *Snurk*
Vrijdag 26 maart
Vandaag moest ik om half 8 beginnen tot half 4. Dat vind ik nog de fijnste tijden hier. Die dag was een jongen op stage gevallen van ongeveer een meter hoog met zijn hoofd op de tegels. De jongen wilde op het hekje klimmen wat al wat hoger staat en we zeiden dat hij het niet mocht en hij klom er op toch op en toen verloor hij zijn evenwicht en leunde naar voren waardoor hij met zijn hoofd op de tegels kwam, we schrokken ons allemaal dood! Hij had een enorme bult op zijn hoofd en ging op zich wel weer spelen. Daarna ging hij slapen en hebben daarna toch maar zijn ouders gebeld, omdat hij zo duf was. Deze kwamen hem halen en ze denken dat hij een lichte hersenschudding heeft. Het was geen leuke situatie maar ik heb er wel veel van geleerd. Nu weet ik hoe ik moet handelen wanneer een kind hard is gevallen. Na stage ging ik naar huis en heb ik daar mijn eindverslag afgetypt en naar mijn begeleider gestuurd. Daarna heb ik even op de gang gehangen en toen boodschappen gaan doen omdat ik hete bliksem ging maken. Nou ik had samen met Baruch de aardappelen en appels geschild toen we tot de conclusie kwamen dat er niet eens een mixer was. Haha, we hebben de aardappels en appels in de blender gedaan en dit gemixed. Het was nog heel goed te eten en beter dan ik ook had kunnen denken. Die avond waren we naar Kempi geweest. Hij kwam hier optreden maar er waren meer Antilliaanse dan Nederlanders, eigenlijk waren wij de enigste?! Hihi. Gezellig was het wel.
Zaterdag 27 maart
Vandaag werd ik pas om een uurtje of 1 uur wakker, unk! Dat had ik niet verwacht dat ik zo laat wakker werd maar goed. Er gingen wat mensen naar het strand en Baruch en Jelle gingen naar Punda en zouden later naar een strand gaan en dan zouden Chris en ik daar ook heen gaan. Wij wachten en wachten en toen ging het toch niet door en waren we toch maar bij het zwembad aan het chillen. Daarna ging Jolly voor ons koken en zaten we een beetje bij Baruch op de kamer. Ik lag op bed en dacht even rust, ik was in slaap gevallen?! Ik werd wakker gemaakt en ze zeiden, ja ellen we gaan eten! Ik vond het zo raar want val nooit eigenlijk zo maar in slaap. Iets gegeten en daarna naar me kamer waar ik heb overgegeven. Daarna voelde ik me weer kiplekker en heb er 's avonds ook weer een prachtig feestje van gemaakt. Toen we thuis kwamen zijn we nog wezen zwemmen rond een uurtje of 5 uur ofzo. Oh ja wat ik me bedenk, er is nu 6 uur tijdsverschil tussen Nederland en Curacao. Dus het is nu hier kwart voor 4 en daar bij jullie is het dan kwart voor 10. Nog een extra uurtje! Na het zwemmen nog even chillen en om 6 uur lag ik denk ik wel op bed.
Tot over 3 weekjes!
Liefs, Ellen
hihi weer een leuk verhaal:D
ELLEEEENN!!... wat goed om te horen.. lekker vakantie voeren en dan uitslapen aan het strand liggen en ooh wat vind je dat vervelend om te doen haha.
ik zie je over 3 weekjes weer :D
Daaaaag X